Beste koekenpan voor gas

Beste koekenpan voor gas

Zoek je de beste koekenpan voor gas, dan helpen we je in dit artikel graag verder. De keuze is ontzettend groot, want er zijn veel verschillende soorten koekenpannen voor op het gasfornuis te koop. De meeste koekenpannen zijn gelukkig ook geschikt voor gas, dus het is een stuk gemakkelijker kiezen dan wanneer je bijvoorbeeld op inductie of keramisch kookt.
Bij het kiezen van de beste koekenpan voor gas is het dan ook belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat voor soort koekenpan je zou willen hebben. Graag leggen we jaar hieronder iets meer over uit.

De beste koekenpan voor gas kopen: waar let je op?

 • Het materiaal.
  Er zijn veel verschillende soorten koekenpannen voor gas te koop, en ze hebben allemaal weer andere soorten materialen. Zo heb je stalen koekenpannen, RVS koekenpannen, aluminium koekenpannen, gietijzeren koekenpannen en keramische koekenpannen. Mocht je hier graag meer over weten, lees dan onze uitgebreide beschrijving in ons artikel over de beste koekenpan.
 • Wel of geen anti aanbaklaag.
  Sommige mensen gaan echt op zoek naar koekenpannen voor gas zonder anti aanbaklaag. Dan weet je in ieder geval zeker dat er geen giftige stoffen in je eten terecht komen. Vaak kost een koekenpan zonder coating wel iets meer onderhoud. Maar de pan ontwikkelt een natuurlijke antiaanbaklaag en dat werkt ontzettend goed. Je kunt ook ontzettend lang met deze koekenpannen doen.
  Anderzijds kan het zo zijn dat je graag wel een antiaanbaklaag wilt, om zo wat minder om te hoeven kijken naar de gebruiksaanwijzing van de pan. Je hoeft de koekenpan dan ook niet in te branden voordat je hem gaat gebruiken. Voor het bakken van eiwitrijke producten kan een antiaanbaklaag enorm prettig werken. Je eten glijdt dan als het ware zo van de pan op je bord!
  Je kunt, als derde optie, ook nog eens kiezen voor een keramische antiaanbaklaag. Deze bestaat uit natuurlijke materialen en is daarom ook een zeer bewuste keuze. Met als bijkomend voordeel dat je veel minder boter of olie hoeft te gebruiken in de pan..
  In de lijst hieronder hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende opties voor je mee te nemen. Zo kun je je eigen persoonlijke voorkeuren langs de meetlat leggen en de voor jou beste koekenpan voor gas kopen.
 • De grootte van de koekenpan.
  Dat is logischerwijs afhankelijk van de grootte van je gezin. Kook je met name voor jezelf, dan is het handig om een wat kleinere koekenpan te kopen. En kook je vaak voor grotere groepen, dan is een grote koekenpan voor gas de beste optie. Het is trouwens ook mogelijk om een koekenpannenset aan te schaffen. Dan heb je twee of drie verschillende koekenpannen, in verschillende maten.
Onze keuze
Greenpan Memphis 3 koekenpannen keramisch
Een zeer gezonde keuze is deze koekenpannetset van GreenPan. De set bestaat uit 3 pannen van 20, 24 en 28 cm, waarbij elke pan een keramische antiaanbaklaag heeft. Dat maakt de pannen gemakkelijk in het gebruik, maar ook nog eens goed voor het milieu Ć©n voor je gezondheid! Een prima koekenpannenset voor op gas dus, wat ons betreft šŸ™‚

Hieronder kun je de selectie van beste koekenpannen voor op gas zien. We hebben zowel aluminium, stalen als RVS koekenpannen verwerkt in de lijst. Ook staan er keramische koekenpannen tussen. Zo kun je een keuze maken die voor jou persoonlijk het beste is.
We hopen dat het je lukt om een goede keuze te maken. In ieder geval zijn alle pannen in onderstaande lijst van prima kwaliteit. Bij de selectie kijken we namelijk niet alleen naar de prijs/kwaliteit verhouding, maar vooral naar de klantervaringen die we online kunnen vinden. Goede reviews zijn onze grootste graadmeter als het gaat om het kiezen van de beste pannen.

Goede koekenpan gas: Top 5

Deze twee pannen van het merk Demeyere zijn twee zeer kwalitatieve aluminium koekenpannen, van 24 en 28 cm doorsnede. Deze koekenpannenset is als beste uit de test gekomen bij o.a. de consumentenbond. En dat is niet voor niets: de pannen hebben namelijk uitstekende anti aanbak eigenschappen. Een eitje bakken zonder olie of boter gaat dus prima in deze pannen. Daarnaast is de baklaag zeer stevig door een extra titanium laag erop. Daardoor breng je met stalen roergerei geen schade aan in de anti aanbaklaag. De onderste laag van de pan bestaat uit een "sandwichbodem". Dat wil zeggen dat de bodem uit meerdere verschillende materialen bestaat, die gelaagd zijn. Zo wordt de perfecte warmtegeleiding gecreƫerd. Het is trouwens ook mogelijk om maar ƩƩn pan aan te schaffen, in plaats van de set. Al met al een zeer goede keuze als je een goede koekenpan wilt aanschaffen!
More details +
Pluspunten:
 • Geschikt voor inductie en voor in de oven
 • Goede warmtegeleiding door de gelaagde bodem
 • Lichtgewicht dus gemakkelijk te hanteren
 • Mag in de vaatwasser
Minpunten:
 • Niet goedkoop (maar gaan wel lang mee)
Mensen die al pannen van het merk Le Creuset hebben, weten dat dit merk ontzettend kwalitatieve pannen op de markt brengt. En zo ook deze koekenpan van Le Creuset. De pan is van aluminium met een veilige en goede anti aanbaklaag. Het aluminium is vrij dik, maar de pan is niet te zwaar om te hanteren. Daarnaast heeft de koekenpan een zeer goede warmteverdeling. Het eten dat je erin bakt, zoals vlees, vis of eieren, bakt niet aan. Daarnaast blijft de steel koud, zodat je de pan gemakkelijk kan omschudden. De online recensies liegen er niet om: heel veel mensen hebben al baat bij deze koekenpan. Dat zorgt ervoor dat de pan bij verschillende webshops bijna 5 van de 5 sterren scoort! Een hele goede keuze dus, voor een pan die lang mee kan gaan.
More details +
Pluspunten:
 • Geschikt voor o.a. inductie
 • Zeer goede warmteverdeling en anti aanbaklaag
 • Mag in de vaatwasser
Minpunten:
 • De pan kan niet in de oven
Een veelgebruike en populaire RVS pan is deze van de Tefal Hero lijn. De pan is onder andere geschikt voor inductie en de oven. Een voordeel van Tefal koekenpannen is dat ze een Thermo Spot hebben: die rode stip in het midden van de pan. Die laat je namelijk weten wanneer de pan heet genoeg is om in te bakken. Dat kan erg handig zijn, want als je bijvoorbeeld vlees of groenten wilt kunnen dichtschroeien, danĀ  moet de pan heet genoeg zijn. Daarnaast heeft deze koekenpan een veilige Titanium antiaanbaklaag (zonder PFOA, want dat mag niet meer verkocht worden). Ook heeft de pan een sandwichbodem, dus een bodem die opgebouwd is uit meerdere lagen. Dit is echt een voordeel bij bijvoorbeeld inductie koken. De warmte wordt goed verspreid en de pan is stevig genoeg om niet krom te trekken.
More details +
Pluspunten:
 • Zware kwaliteit
 • Sandwichbodem
 • Handige Thermo Spot waardoor je kan zien of de pan heet genoeg is om te beginnen met bakken
Minpunten:
 • In de gebruikershandleiding staat dat de pan in de vaatwasser mag, maar dit kun je beter niet doen, i.v.m. loslaten van de coating
Deze stalen koekenpan van DeBuyer wordt veel verkocht en is van degelijke, stevige kwaliteit. De pan bestaat voor bijna honderd procent uit ijzer - dat maakt de pan puur natuur. Het materiaal van de pan zorgt ervoor dat je op hoge temperaturen kan bakken, en dat de warmte goed verspreid wordt over de pan. De pan heeft een doorsnede van 28 cm, maar is ook verkrijgbaar in andere afmetingen. Neem wat moeite om de pan in te branden en te onderhouden, en je hebt een zeer betaalbare, stevige koekenpan met natuurlijke antiaanbaklaag!
More details +
Pluspunten:
 • Goedkoop
 • Stevig
 • De pan kan in de oven
Minpunten:
 • Enkel op gas te gebruiken, dus niet op andere kookbronnen
 • De pan mag niet in de vaatwasser
Deze koekenpannenset bestaat uit 3 pannen. Zo kun je voor elk gerecht dat je kookt kiezen welke maat pan je nodig hebt. Of natuurlijk meerdere pannen tegelijkertijd gebruiken. Het is een keramische koekenpannenset. Dat wil in dit geval zeggen dat de pannen gemaakt zijn van aluminium met een keramische antiaanbaklaag. Deze is nog eens extra versterkt met diamanten, wat de koekenpannen super stevig maakt. Je kunt er zelfs met metalen kookgerei in roeren, dit maakt de coating niet kapot. De pannen zijn 20, 24 en 28 cm. Keramische pannen zijn erg prettig wanneer je natuurlijk, zonder kunstmatige coatings, wilt kunnen koken. Je weet dan zeker dat er niks giftigs in je eten terecht komt. Ook het milieu heeft er baat bij. Dus wat ons betreft maak je een hele goede keuze als je deze koekenpannenset wilt kopen!
More details +
Pluspunten:
 • Puur natuur koken en toch genieten van een goede anti aanbaklaag
 • Deze set bevat 3 pannen, zodat je telkens een geschikte maat kan uitkiezen

Heb je naar aanleiding van bovenstaande uitleg nog wat te zeggen of vragen? Dat is prima en begrijpelijk! Je kunt dan via ons contactformulier of via het onderstaande reactieformulier een berichtje achterlaten.

We kijken uit naar je ideeƫn

Laat een reactie achter

Koekenpannetje.nl
Logo