Beste koekenpan zonder anti aanbaklaag

Beste koekenpan zonder anti aanbaklaag

Als je op zoek bent naar de beste koekenpan zonder anti aanbaklaag, dan snappen we dat absoluut. Een kunstmatige anti aanbaklaag is niet altijd ideaal. Om je te te helpen bij het kiezen van de beste koekenpan zonder antiaanbaklaag, hebben we een selectie gemaakt van de pannen die het beste uit de test zijn gekomen. We hebben gekeken naar de prijs/kwaliteitsverhouding, de online reviews en we hebben hierbij natuurlijk onze kennis van materialen en koekenpannen meegenomen.

Waarom kiezen voor een koekenpan zonder anti aanbaklaag?

 • Het is gezonder.
  De Teflon coating die pannen tot 2015 mochten bevatten, bleek een tijd geleden de giftige stof PFOA te bevatten. Die stof kwam bij hoge verhitting in het eten terecht, en was dus zeer ongezond. Tegenwoordig zijn alle anti aanbaklagen, waaronder de Teflon, veilig volgens de normen. Er zijn ook veel nieuwe coatings op de markt die vernieuwde stoffen bevatten. Maar je kunt ervoor kiezen om het zekere voor het onzekere te nemen, en een koekenpan zonder kunstmatige coating kopen.
 • Daarnaast ontwikkelen pannen zonder coating bij goed gebruik een natuurlijke anti aanbaklaag.
  Brand de pan dan wel pan tevoren goed in en zorg ervoor dat je de pan goed onderhoudt. Hoe de koekenpan onderhouden moet worden is natuurlijk afhankelijk van het materiaal, dus verdiep je hier zeker in als je een goede koekenpan gaat kopen.
 • Het is beter voor het milieu.
  Voor de productie van kunstmatige antiaanbaklagen zijn uiteraard andere stoffen nodig dan wanneer je een ijzeren koekenpan maakt die uit 100% staal bestaat. Hoewel er hard aan gewerkt wordt om de antiaanbaklagen zo duurzaam mogelijk te produceren, is het nog altijd milieuonvriendelijker dan puur natuurlijke koekenpannen.

Uit wat voor soort koekenpannen kun je kiezen?

Er zijn meerdere soorten koekenpannen zonder antiaanbaklaag verkrijgbaar. Welke soort je kiest hangt natuurlijk van je eigen voorkeuren af.
Zo zijn er stalen koekenpannen en gietijzeren koekenpannen zonder antiaanbaklaag. Ook RVS koekenpannen hebben soms, maar lang niet altijd een antiaanbaklaag.
En daarnaast kun je ook nog kiezen voor een keramische koekenpan. Deze heeft wel een coating, namelijk een keramische coating, maar deze bestaat voor 100% uit natuurlijk materiaal – namelijk keramiek (steen) en titanium (metaal).
In onderstaande lijst hebben we deze allemaal voor je meegenomen in de selectie. Dan kun je namelijk een keuze maken die bij jouw voorkeuren past.

De beste keuze
Demeyere Multiline 28 cm
Een super goede koekenpan die opgebouwd is uit 7 verschillende lagen, waaronder aluminium en RVS. De pan heeft geen antiaanbaklaag, maar is wel bijzonder gebruiksvriendelijk. Door de verschillende lagen is de warmtegeleiding erg goed. Verhitten op hoge temperaturen is ook geen probleem bij deze pan. Bij goed gebruik kun je er ontzettend lang mee doen. Een aanrader wat ons betreft!

Hieronder zie je onze selectie van de beste koekenpannen zonder anti aanbak laag. We hebben de pannen voor je op een rijtje gezet, met wat basis informatie in de beschrijving. Klik op “more details” voor het zien van de voor- en nadelen van de koekenpan. Mocht je meer informatie willen, klik dan op de knop “bekijk”. Dan ga je namelijk naar de webshop, waar je de gehele beschrijving van de pan kan vinden.
Hopelijk lukt het om een geschikte koekenpan te kopen. Alvast heel veel plezier met bakken!

De beste koekenpan zonder anti aanbaklaag: Top 5

Een pan zoals geen anderen! Of eigenlijk zijn het meerdere pannen in één. Deze "combo cooker" is zowel te gebruiken als koekenpan, als braadpan, om in te frituren etc. De ene pan kan als een deksel op de andere pan gelegd worden. Extra handig om bijvoorbeeld stoofpotten te maken of brood. Ook kun je ervoor kiezen of je bijvoorbeeld de lage of de hoge koekenpan wilt gebruiken. De lage komt beter van pas bij pannenkoeken, en de hoge kun je als braadpan of wokpan gebruiken, omdat het gemakkelijker is om hem goed te vullen en om er groenten in om te scheppen. Erg handige set als je een koekenpan zoekt waarmee je méér kan dan alleen bakken.
More details +
Pluspunten:
 • Veelzijdige pannen combi set, meerdere functies mogelijk
Minpunten:
 • Zwaar
Deze stalen koekenpan van DeBuyer wordt veel verkocht en is van degelijke, stevige kwaliteit. De pan bestaat voor bijna honderd procent uit ijzer - dat maakt de pan puur natuur. Het materiaal van de pan zorgt ervoor dat je op hoge temperaturen kan bakken, en dat de warmte goed verspreid wordt over de pan. De pan heeft een doorsnede van 28 cm, maar is ook verkrijgbaar in andere afmetingen. Neem wat moeite om de pan in te branden en te onderhouden, en je hebt een zeer betaalbare, stevige koekenpan met natuurlijke antiaanbaklaag!
More details +
Pluspunten:
 • Goedkoop
 • Stevig
 • De pan kan in de oven
Minpunten:
 • Enkel op gas te gebruiken, dus niet op andere kookbronnen
 • De pan mag niet in de vaatwasser
Deze mooie pan van het merk Demeyere is opgebouwd uit meerdere (7) lagen, ook wel 7-ply genoemd. De lagen bestaan onder andere uit RVS en aluminium. Dat zorgt voor een hele goede warmteverdeling en warmtegeleiding. De rand van de pan wordt hierdoor ook goed verwarmd, dat maakt dat de pan meer bak oppervlakte heeft dan veel andere pannen. De koekenpan kan heel goed op inductie gebruikt worden. De bodem heeft een goede dikte, wat de pan erg kwalitatief maakt. De pan mag gewoon in de vaatwasser.
More details +
Pluspunten:
 • Zeer goede warmteverdeling, groot bakoppervlak - dat is goed voor het milieu en voor je maaltijden
 • De pan heeft een dikke bodem maar is niet te zwaar om te hanteren
Minpunten:
 • Een beetje prijzig
Deze stalen koekenpan van DeBuyer is van zeer robuuste kwaliteit. Staal is een stevig materiaal en kan daardoor zeer goed tegen hoge temperaturen. Daarbij is deze pan door zijn bodem extra geschikt om in te grillen. De pan krijgt na verloop van tijd een natuurlijke antiaanbaklaag. Deze koekenpan heeft dus geen kunstmatige anti aanbak coating, waardoor je er op een zeer natuurlijke manier mee kan bakken! Zorg dat je de pan goed inbrandt voor gebruik en je hebt er jarenlang plezier van.
More details +
Pluspunten:
 • Zeer geschikt om in te grillen
Minpunten:
 • Mag niet in de vaatwasser
Deze kwalitatieve pan van Demeyere wordt online erg goed beoordeeld. De bodem van de pan heeft een goede dikte. Ook is de pan opgebouwd in 7 lagen, wat zorgt voor een perfecte warmtegeleiding. Zo kook je sneller en milieuvriendelijker. Ook het rondom braden van bijvoorbeeld vlees is hierdoor gemakkelijker. De pan kan gewoon in de vaatwasser en is op alle kookbronnen te gebruiken, o.a. ook op inductie.
More details +
Pluspunten:
 • Heel goed gelaagd, daardoor een perfecte warmtegeleiding
 • Te gebruiken op onder andere inductie
Minpunten:
 • Niet goedkoop

We hopen dat je na het lezen van dit artikel de juiste keuze hebt kunnen maken! Mocht je meer info willen over koekenpannen of twijfel je toch nog over het soort koekenpan dat je zou willen kopen, dan kun je natuurlijk verder rondkijken op onze website. We geven je graag de informatie die je nodig hebt om de beste koekenpan zonder antiaanbaklaag te vinden.
Met vragen kun je uiteraard ook altijd bij ons terecht. Stuur ons dan een bericht via het contactformulier of via het reactieformulier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koekenpannetje.nl
Logo