Diameter koekenpan: bodem of rand?

Diameter koekenpan: bodem of rand?

Veel mensen vragen zich af of de diameter van een koekenpan aan de bodem of aan de rand van de pan moet worden gemeten. Dat is ook een hele logische vraag, aangezien je moet weten of de pan goed aansluit op je kookbron.

Bij inductie koken is het bijvoorbeeld belangrijk dat de onderkant van de koekenpan ongeveer even groot is als de zogenaamde “kookzone” – als de pan te groot of te klein is wordt deze namelijk niet goed gedetecteerd door de kookplaat. Met als gevolg dat de pan niet verhit wordt uiteraard. Dus is het belangrijk om te weten waar de pan wordt opgemeten, als je de afmetingen ziet bij de specificaties van de koekenpan.

Om te zorgen dat je zoveel mogelijk kookplezier hebt met je koekenpan, geven we graag antwoord op deze vraag.

Diameter koekenpan: aan de bodem of rand opmeten?

Alle pannen, en dus ook koekenpannen, worden opgemeten aan de bovenkant. Dus de diameter wordt aan de rand opgemeten. Vaak is de onderkant van de koekenpan wat smaller, omdat de randen van koekenpannen vaak wat naar buiten toe lopen. Dat maakt het namelijk makkelijker om in een koekenpan te roeren, er dingen uit te gieten enzovoorts.

Houd er dus rekening mee dat je een aantal centimeter minder rekent, mocht je willen dat een koekenpan precies aansluit op je kookzone. Hoeveel centimeter dat precies is, verschilt per pan. Daar kunnen we dus helaas geen antwoord op geven.
Als je erg twijfelt, dan is het aan te raden om contact op te nemen met de webshop waar je de pan wilt gaan kopen, of met de fabrikant.

Heb je feedback, opmerkingen, aanmerkingen of vragen aan de hand van dit artikel? Dan kun je deze achterlaten via het reactieformulier hieronder. Wie weet heb je nog hele goede tips voor andere mensen die op zoek zijn naar de juiste koekenpan, en met name eentje met de juiste afmetingen!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Koekenpannetje.nl
Logo